Kryptovaluutat

Kryptovaluutat ovat edelleen todella suosittuja. Kryptovaluuttoihin sijoittavat ihan tavalliset ihmiset ympäri maailmaa. Tähän houkuttelee esimerkiksi maailman ensimmäisen kryptovaluutan eli Bitcoinin arvon merkittävä nousu. Bitcoinin hinnan uskotaan vain kasvavan ja kasvavan. 

Bitcoin ei kuitenkaan ole ainoa digitaalinen valuutta. Tästä artikkelista voit lukea muutamista muista virtuaalisista valuutoista ja siitä, mistä niitä saa. 

Bitcoin on yhä numero yksi

Vanhin ja tunnetuin kryptovaluutta Bitcoin on edelleen numero yksi: arvokkain ja vakain. Bitcoineilla voi ostaa muita kryptovaluuttoja, jos ei halua pitää kiinni omistuksistaan ja odottaa Bitcoinin arvon kasvavan entisestään. 

Litecoin

Litecoinillakin on jo ikää. Litecoin on joidenkin mielestä toiseksi parhain virtuaalinen valuutta tällä hetkellä. Litecoinin vahvuuksiin kuuluu se, että uusien Litecoinien luominen onnistuu nopeammin kuin uusien Bitcoinien louhiminen.

Ethereum

Ethereumin maine ei ehkä ole levinnyt yhtä laajalle kuin Bitcoinien maine, mutta lähes kaikki virtuaalisiin valuuttoihin perehtyneet tietävät kyllä Ethereumin ja pitävät sitä jopa Bitcoinin pahimpana kilpailijana. 

Miten valita kaupankäyntialusta virtuaalisille valuutoille?

Virtuaalisia valuuttoja voi hankkia tai myydä verkossa. Esimerkkejä alustoista ovat eToro, Plus500, Capital.com, Libertex, Revolut ja Coinmotion

Kaupankäyntialustalla on usein oma kännykkäsovellus, mikä tarkoittaa sitä, että virtuaaliset valuuttasi ovat aina mukanasi, ja voit käydä niillä kauppaa melkein missä ja milloin tahansa. 

Kun valitset kaupankäyntialustaa, kiinnitä huomiota turvallisuuteen, käytettävyyteen, hintoihin ja siihen, mitkä kaikki valuutat ovat mukana. 

Digitaalisilla valuutoilla tehtävän kaupankäynnin tulee olla mahdollisimman edullista, yksinkertaista ja nopeaa. Jos englanti ei oikein taitu, on hyvä, jos sivustoa voi käyttää suomen kielellä.

Varmista, mitä kuluja sinulta peritään. Onko tilin avaaminen ilmaista? Voitko tehdä talletukset ilman kuluja? 

SSL-teknologialla tehty suojaus ja kaksivaiheisella tunnistautumisella tehtävä rekisteröityminen kertovat turvallisesta kaupankäyntialustasta. 

Voit myös googlettaa muiden käyttäjien kokemuksia, ennen kuin teet lopullisen valintasi. 

Coinmotion on hyvä valita kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen

Yksi suositeltava vaihtoehto virtuaalisten valuuttojen ostamiseen ja myymiseen on Coinmotion. Coinmotion tarjoaa mahdollisuuden hankkia esimerkiksi Bitcoineja, Litecoineja ja Ethereumeja. Mukana ovat myös Ripple ja Stellar. Uusimpia tulokkaita ovat Uniswap, oraakkelipalvelu Chainlinkin token LINK, vakaavaluutta USDC ja suomalaistaustainen AAVE. 

Coinmotionilla on jo yli 100 000 asiakasta, ja se on Finanssivalvonnan valtuuttama ja valvoma maksulaitos. Se, että Coinmotion toimii Finanssivalvonnan valvonnassa, kertoo paljon palvelun turvallisuudesta ja luotettavuudesta. 

Coinmotioniin voi avata tilin aivan ilmaiseksi. Bitcoinien ja muiden virtuaalisten valuuttojen ostaminen sekä myyminen onnistuu varsin matalilla välityspalkkioilla. 

Coinmotion mahdollistaa välittömät talletukset, laskujen maksamisen ja varojen kotiuttamisen omalle pankkitilillesi. Voit myös saada sijoitusneuvoja. 

Coinmotioniin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos digitaalisiin valuuttoihin sijoittaminen kiinnostaa!

Miten saada rahaa sijoittamiseen?

Sijoittaminen ei ole ihan jokaisen suomalaisen harrastus – ammattimaisesta sijoitustoiminnasta puhumattakaan. Yksi tyypillisimmistä syistä sille, miksi henkilö ei sijoita, on rahan puute. Jos tili menee normaaliin elämiseen, ei rahaa jää yli rahasto-osuuksien tai esimerkiksi virtuaalisten valuuttojen hankkimiseen.

Tässä muutamia vinkkejä siihen, miten saada rahaa sijoittamiseen. Jo 10–15 euroa kuussa on hyvä alku – ehkä saisit nipistettyä sen verran tinkimällä joistain kuluista? Kuluista tinkiminen on usein helpompaa kuin tulojen kasvattaminen, mikä voisi tarkoittaa esimerkiksi palkankorotusta tai kakkosduunia.

Menoja voi nipistää esimerkiksi näin:

  • ruokakuluissa tinkiminen
  • sopimusten kilpailuttaminen
  • auton kustannusten karsiminen

Ruokakuluissa voi tinkiä esimerkiksi kilpailuttamalla ruokakaupat, suunnittelemalla viikon ruoat etukäteen ja ottamalla töihin omat eväät. Ruokakaupasta voi ostaa päiväystuotteita 30–70 prosentin alennuksella. Ruokakuluista on suhteellisen helppoa säästää 10 tai 15 euroa esimerkiksi rahasto-osuuksien ostamista varten.

Kaikki sopimukset, joita ei voi karsia, kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuta asuntolaina, puhelinliittymä, sähkösopimus ja esimerkiksi kotivakuutus usein. Asuntolainat ja kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa etenkin, jos oma taloustilanne on parantunut, sillä rahoituslaitokset voivat antaa sitä edullisemman koron, mitä paremmalta asiakkaan taloustilanne vaikuttaa.

Auto on harvoin se edullisin tapa liikkua, mutta joskus se on välttämättömyys. Monet vaihtavat autonsa uudempaan eli kalliimpaan – mitä jos sinä tekisit toisinpäin?

Kilpailuta myös autovakuutus, huoltoasemat ja autokorjaamot. Mitä enemmän voit tehdä itse, sitä parempi. Esimerkiksi renkaat voi vaihtaa itse – siinäkin voi säästää parikymppiä sijoitustoimintaa varten. Uudet renkaat kannattaa tilata halvalla Ruotsista.