juli 1, 2019

Mikä on Litecoin?

Litecoin, LTC tai Ł on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on julkaistu MIT/X11-lisenssin mukaisesti.

Kolikoiden siirto ja luominen perustuu hajautettuun salausprotokollaan, joka on samanlainen kuin Bitcoinillakin (BTC)

1. joulukuuta 2017 Litecoin saavutti kaikkien aikojen korkeimman hintansa $360,93 dollaria, mikä oli 8200 % kasvu edellisvuoden $4,40 dollariin. Tämän voi huomata kukoistavista cryptomarkkinoista, jotka nousivat 17,7 miljardista dollarista huimaan 650 miljardiin. Kasvua vuoden aikana 3600 %.

Litecoin tulevaisuuden maksuvälineenä

Litecoinia verrataan usein Bitcoiniin, joka toimii lähes täsmälleen samalla tavalla, lukuun ottamatta kaupankäyntikuluja, jotka ovat noin 1/50 luokkaa. Monille cryptovaluuttojen myyjille ja käyttäjille Litecoin hinnoittelu on järkevämpää kuin Bitcoin ja tulevaisuus kestävämpi.

Huomaamme, että jotkin verkkokaupat hyväksyvät jo cryptovaluuttoja maksuvälineenä. Tällä hetkellä on mahdollista ostaa mm. koruja, elintarvikkeita, vaatteita, elektroniikka ym.

Litecoinin kaupankäynnin ja ostamisen lisäksi niitä on mahdollista louhia. Louhiminen vaatii teknistä tietämystä ja kunnollisen tietokonelaitteiston. Perustietokoneella louhittaessa kolikoita syntyy hitaasti kun taas ASIC-laitteet mahdollistavat tehokkaamman ja nopeamman louhinnan.

Litecoin perustaja

Charlie Lee loi Litecoinin lokakuussa 2011. Lee on entinen Googlen työntekijä, joka suunnitteli sen täydentämään Bitcoinia ratkaisemalla tapahtumia, palkkiota ja louhintaa koskevia ongelmia. Charlie Lee otti koodin Bitcoinilta ja muutti sitä, jotta valuutta saisi mahdollisimman suuren hyväksynnän.

KAUASKANTOINEN MERKITYS

Kun Litecoin luotiin se oli vain pala koodia. Tänään se on yksi 1300 valuutasta joita luodaan joka päivä lisää. Nykyään Litecoin on tunnettu, jonka jokainen crypto-maailmassa tietävät. Tällä hetkellä Litecoin on markkina-arvoltaan 5 parhaan joukossa ja sen tavoitteena on pienentää Bitcoinin lohkojen todentamisaika 10 minuutista 2,5 minuuttiin, jotta siirrot olisivat nopeampia. Tämä tarkoitta sitä, että Litecoin on 4 kertaa nopeampi kuin Bitcoin.

Relevante indlæg

Skriv en kommentar

sign in to post your comment or singup

Leave a Reply

Your email address will not be published.