juli 1, 2019

mikä on Bitcoin?

Monet ajattelevat, mikä on Bitcoin? Syy siihen miksi useimmat eivät ymmärrä on se, etteivät he ymmärrä rahaa.

Raha ei ole sama asia kuin rikkaus. Bitcoinia käytetään varallisuuden vaihdon helpottamiseksi ja useimmat ihmiset tulkitsevat Bitcoinin vain ”dataksi”

Kaikki kaikessa. Raha on tietoa! Tarkemmin sanottuna raha on keino välittää tietoa annetusta mutta ei vielä vastaanotetusta arvosta, joka ei suoraan tyydytä vastaanottajan tarpeita. Bitcoin-verkko on hajautettu, joten inflaatiota ei pääse muodostumaan, koska henkilöllä tai yhteisöllä ei ole valtaa luoda uusia, jäädyttää tiliäsi tai lopettaa maksun käsittelyä. Meillä on aikaisemminkin ollut hajautettua rahaa joka oli kultaa, koska kulta itsessään oli jaettua. Kulta oli siitä huono hajautettu valuutta jo painonsakin vuoksi, joka teki siitä myös tehottoman.

Miksi Bitcoin on niin tärkeä?

Bitcoin on verkosto, jonka tietoisuus mahdollistaa uuden maksujärjestelmän ja täydellisen digitaalisen valuutan.

Se on ensimmäinen hajautettu maksuverkosto, jota käyttävät käyttäjät ilman keskusviranomaista tai välittäjää. Käyttäjän näkökulmasta Bitcoin on aivan kuten Internetin käteinen.

Se on maailman ensimmäinen valuutta, joka on sekä hajautettu, että digitaalinen. Se on luotettavampi kuin kulta, se on tehokkaampi kuin “nykyaikainen” digitaalinen pankkitoiminta ja mahdollistaa suuremman taloudellisen yksityisyyden kuin raha. Se voi silti epäonnistua jostain syystä. Jos näin ei kuitenkaan tapahdu se voi olla hyvin vallankumouksellinen. 

Bitcoin on pankkijärjestelmä ilman pankkeja

Bitcoineja on mahdotonta muodostaa, ne ovat loputtomasti jaettavia, eikä niitä koskaan tule enempää kuin 21 miljoonaa. Tällä hetkellä loputtomasti jaettava tarkoittaa sitä, että Bitcoinin pienin yksikkö on 0,00000001, mutta sitä voidaan tarvittaessa helposti pienentää.

Aina kun Bitcoin-tapahtuma tehdään käyttäjien välillä, se rekisteröidään julkisesti jaettuun lokiin nimeltä lohkoketju. Louhijat tarkastavat ja vahvistavat nämä liiketoimet.

Louhijat ovat pääasiassa ihmisiä, joilla on tehokkaat tietokoneet. Louhijat hallitsevat ja tarkastavat, että tapahtumat ovat oikein. Kymmenien tuhansien louhijoiden kanssa liiketoiminta on sujuvaa ja verkon turvallisuus säilyy. Verkoston ansiosta kolikoita ei voi toistaa ja kaksinkertaistaa.

Salauksen avulla kukaan muu ei voi käyttää rahaa toisen käyttäjän lompakosta. Salauksella varmistetaan, ettei kukaan pääse toisen lompakkoon ilman salasanaa. Tälläistä vakuutta käyetään myös luottokorttitapahtumiin ja sähköisiin pankkisiirtoihin.

Kuka ohjaa Bitcoin-verkkoa?

Kukaan ei omista Bitcoin-verkkoa, kuten kukaan ei omista sähköpostin takana olevaa teknologiaakaan. Bitcoinia valvoo kaikki Bitcoinin käyttäjät ympäri maailmaa. Vaikka kehittäjät parantavat ohjelmistoa, he eivät voi jatkaa, koska Bitcoin-protokollaa ei voida muuttaa, koska kaikkien käyttäjien on äänestettävä muutoksen puolesta. Jotta käyttäjät pysyisivät yhteensopivina, kaikkien käyttäjien on käytettävä samoja sääntöjä vastaavaa ohjelmistoa. Bitcoin voi toimia vain oikein, kun kaikki käyttäjät ovat yksimielisiä. Siksi kaikilla käyttäjillä ja kehittäjillä on vahva kannustin suojella tätä konsensusta. Kiitos, että olet lukenut Bitcoin

osta Bitcoin

Skriv en kommentar

sign in to post your comment or singup

Leave a Reply

Your email address will not be published.