Ethereum on innovatiivinen lohkoketju-verkosto, joka käynnisti viime vuosina yhden suurimmista teknologiahuippuista. Ethereumin "Ether" -tunnusta kutsutaan digitaaliseksi öljyksi, ja se on toiseksi eniten käytetty cryptovaluutta.

Ethereum on täydellinen hajautettu verkko. Tämä tarkoittaa, että verkko ei ole riippuvainen keskuspalvelimista tai itsenäisestä viranomaisista. Verkon arvo on siinä, että siihen voidaan rakentaa muita hajautettuja sovelluksia ja erottaa Ethereumin Bitcoinista. Tällä hetkellä Ethereum-verkoston hankkeita tuotetaan kaikkialla maailmassa. Erityisen vallankumouksellinen asia Ethereumissa on, että et maksa verkkoa perinteisellä tavalla. Sen sijaan käytät digitaalista kolikkoa "ether" eräänlaisena öljynä verkon moottoriin. Sekä sovelluskehittäjillä, että sijoittajilla on sama merkki, ja siten Etherin arvo riippuu siitä, kuinka arvokas Ethereum-verkko on kehitystyökaluna.

bitcoin-flatart
bitcoin-flatartSe, että voit rakentaa omia hajautettuja sovelluksiasi ja läpinäkyvyyttäsi ovat houkutelleet kehittäjiä, jotka sen sijaan, että joutuisivat jättämään sijoittajien vaatimukset, voivat löytää tukea tavallisten ihmisten keskuudessa. Ethereumin avulla voidaan tarjota yleisölle investointimahdollisuus projektiin. Sitä kutsutaan ICO: ksi ja se edustaa alkuperäisen kolikon tarjoamista. Ethereumin avulla sinulla on siis mahdollisuus sijoittaa suoraan muihin lohkoketju-projekteihin. Älykäs asia on, että voit lähettää etheriä kehittäjille, mutta sitten vastaanottaa toisen kolikon ja käyttää edelleen Ethereum-lompakkoaan.

Tällaista liiketointa kutsutaan älykkääksi sopimukseksi ja se on tapahtuma, joka tapahtuu ilman kolmannen osapuolen käyttöä. Tämä tarkoitti sitä, että Ethereum teki helpon investoinnin uusiin lohkoketju-projekteihin. Esimerkiksi Ethereumilla luotuihin hankkeisiin kuuluvat: Maker ($ MKR), OmiseGo ($ OMG) tai 0x (ZRX). Mitä suurempi ja parempi Ethereum-verkosta tulee, sitä suurempi on "etherin" arvo.

Tämä innovatiivinen idea on uusi ajattelutekniikka ja monet teknologia-asiantuntijat ennustavat, että Ethereum synnyttää useita hajautettuja sovelluksia, jotka tulevat osaksi jokapäiväistä elämäämme. Ethereumin luoja on Vitalik Buterinsin, josta tuli 23-vuotiaana miljardööri. Visio ”globaalista tietokoneesta” tuo Ethereum-verkolle arvoa ja kyse ei ole pienestä visiosta.

Lisäksi se, että Vitalik Buterin on matemaattinen nero, hänet tunnetaan myös Ethereum-verkoston käytöstä hyväntekeväisyyteen. Vitalik Buterinille tavoite on pystyä lähettämään rahaa suoraan hädänalaisille, jotta vältytään käyttämästä korkean kustannuksen omaavia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja rahat päätyvä niitä tarvisevien käsiin.

Ethereum on auttanut käynnistämään suuren määrän hankkeita kolmansissa maissa ja näin ollen pyrkii tekemään maailmaan enemmän yhteyksiä.

bitcoin-flatart